Το κτήμα

Στις αρχές του 2000, o Δημήτρης και ο Θανάσης επέστρεψαν στον τόπο τους, στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας και ένωσαν τα όνειρά τους. Με αγάπη για τη φύση άρχισαν να καλλιεργούν τους δικούς τους βιολογικούς αμπελώνες. Ξεκινώντας με μεράκι δημιούργησαν μια μικρή οινοποιητική μονάδα και με την πορεία των χρόνων άρχισαν να αναπτύσσονται επιχειρηματικά.

Με όραμα να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού αμπελώνα και να δημιουργήσουν μια χαρακτηριστική ταυτότητα για τα προϊόντα της κορινθιακής γης, το 2002 έφτιαξαν το πρώτο τους κρασί βιολογικής καλλιέργειας.

Σήμερα, το κτήμα Μανωλάκη συνεχίζει να βασίζεται στην αγάπη της οικογένειας για οίνους υψηλής ποιότητας, αλλά και στη φιλοδοξία να αναδείξει τη μοναδικότητα του Κορινθιακού κρασιού.

Η ιστορίας μας

Πως ξεκίνησαν όλα

Σταθμοί

Η ιστορία μας

2002

Τα πρώτα κρασιά

Ο Δημήτρης και ο Θανάσης δημιουργούν τα πρώτα κρασιά, ένα Λευκό από Ροδίτη και ένα ερυθρό από Αγιωργίτικο και ξεκινούν την επέκταση του κτήματος Μανωλάκη.

2009

Διπλασιασμός παραγωγής

Μετά από 7 χρόνια σταθερής ανοδικής πορείας, διπλασιάζουν την παραγωγή τους από 200.000 λίτρα στις 400.000 λίτρα τα οποία διοχέτευσαν στην εγχώρια αγορά.

2010

Νέες ποικιλίες

Η οικογένεια Μανωλάκη εισάγει νέες ποικιλίες σταφυλιών στους αμπελώνες του κτήματος, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Cabernet Sauvignon & Merlot.

2015

Premium σειρά “Μ”

Ξεκινάει η διάθεση στην αγοράς της δημοφιλής σειράς βιολογικών κρασιών “Μ”.

2018

Πιστοποίηση vegan

To Κτήμα Μανωλάκη αποκτά την πιστοποίηση Vegan για τα προϊόντα της premium σειράς , ικανοποιώντας και τις συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές.

Βιωσιμότητα

Βιώσιμες πρακτικές

Με σεβασμό σε ό,τι μας δίνει ζωή, φροντίζουμε να δίνουμε ζωή στη δική μας Γη, εφαρμόζοντας το σύνολο των πρακτικών που σχετίζονται με την οικολογική συνείδηση, και με την οικονομική βιωσιμότητα της παραγωγής μας. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει την ορθή διαχείριση του εδάφους, του νερού, της ενέργειας, τη μείωση των ρύπων και όλα όσα διατηρούν την απόλυτη ισορροπία για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων αλλά και την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων του Κτήματος Μανωλάκη.

Με σεβασμό σε ό,τι μας δίνει ζωή, φροντίζουμε να δίνουμε ζωή στη δική μας Γη, εφαρμόζοντας το σύνολο των πρακτικών που σχετίζονται με την οικολογική συνείδηση και με την οικονομική βιωσιμότητα της παραγωγής μας. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει την ορθή διαχείριση του εδάφους, του νερού, της ενέργειας, τη μείωση των ρύπων και όλα όσα διατηρούν την απόλυτη ισορροπία για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων αλλά και την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων του Κτήματος Μανωλάκη.

Βραβεία

Βραβευμένες Γεύσεις